De trainingen

De trainingen worden in verschillende groepen gedaan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende trainingen, de daarbij horende niveau en aanvangstijden.

De duur van de cursus is drie maanden (13 lessen) welke afgerond wordt met een tussentijds examen. Mocht u na de cursus verder willen gaan (1 niveau hoger), dan is het behalen van het diploma tijdens het tussentijds examen een vereiste!

De kosten voor 13 lessen inclusief examen zijn 40 euro.

De trainingen worden gegeven op de zaterdagen in het Zuiderpark (dichtbij de kinderboerderij). Een foto en plattegrond van de locatie staan onder aan deze pagina.

Om te weten wanneer de nieuwe trainingen weer beginnen kunt u kijken op onze facebook pagina. U kunt ook op de zaterdag tussen 10:00 en 12:00 langslopen, dan kan e.e.a besproken worden. Ook kunt u eenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.

Puppycursus van 11:00 tot 11:45 uur*

In de puppycursus leert de hond met andere honden omgaan (socialiseren) en spelenderwijs commando's als af en zit. Verder kunnen alle vragen die bij u opkomen gesteld worden. Vragen over zindelijkheid, voedsel, ongewenst gedrag, ....

Beginners groep van 11:00 tot 12:00 uur

In de beginnersgroep worden basis commando's als af! zit! blijf! en volg! aangeleerd. Ook de hond betasten en gebit tonen worden geoefend. Het gedrag van de hond en de geleider worden beoordeeld.

Gevorderden groep 10:00 uur tot 11:00 uur

In de gevorderden groep worden de basis commando's verder uitgewerkt. Oefeningen als slalom en achtje lopen worden geoefend.

Hoofdgroep 10:00 uur tot 11:00 uur

In de hoofdgroep wordt getraind om de hond met de stem te corrigeren in plaats van met de riem.

Hierbij wordt ook getraind om de hond los te laten lopen terwijl de hond onder appèl (commando) staat. Een hond is immers makkelijk te corrigeren wanneer hij aan de riem vastzit, maar het is ook zaak om de hond te leren luisteren wanneer deze los naast u loopt.

Demogroep

In de demogroep wordt getraind om 'leuke' dingen te doen met uw hond. Denk hierbij aan speuren, zoeken, apporteren e.d. Noodzakelijk voor deze groep is dat uw hond perfect luistert wanneer hij los met u mee loopt, ook in een omgeving met veel verschillende prikkels zoals andere honden.

 

*Trainingstijden kunnen wijzigen maar zijn altijd tussen 10 en 12 uur op de zaterdag, kom langs voor de meest actuele tijden.

 

Hieronder ziet u onze trainingslocatie:

 

 

Trainingslocatie plattegrond

 

 

Trainingslocatie Rotterdamse Hondenvrienden