Waarom hondentraining noodzakelijk is.

In een druk bevolkte stad als Rotterdam komen steeds meer mensen met één of meerdere honden. Dat deze hondenbezitters zich aan bepaalde regels dienen te houden spreekt voor zich. Het is heel belangrijk dat deze honden-hobby geen overlast voor de omgeving veroorzaakt. Vaak genoeg zie je honden die hun baas uitlaten in plaats van andersom. Het gevolg hiervan is dat de hond zijn behoefte overal deponeert en niet handelbaar is. Hierdoor zijn deze honden vaak onbetrouwbaar voor hun omgeving.

 

Dit ligt vrijwel nooit aan de hond, maar aan de (onbewust) foutieve aanpak van het baasje. Om een hond goed op te kunnen voeden, moet je meer over hem of haar te weten zien te komen. Bijvoorbeeld hoe de aard van de hond is en hoe hij/zij leert.

 

Onze cursus is er op gericht u middels eenvoudige gehoorzaamheidsoefeningen op de juiste manier bezig te laten zijn met uw hond. Dit alles ondersteunen wij met een stukje theorie, met als doel dat u aan het einde van de cursus niet alleen een gehoorzame hond heeft, maar ook begrijpt waarom hij luistert.

 

Pas als u weet hoe het wezen "hond" in elkaar zit, heeft u met behulp van de praktische cursus een prima basis gelegd voor de mens/hond relatie, die dan alleen nog maar beter kan worden!